!

Vervoer van het vliegveld

Vervoer van het vliegveld naar je accommodatie is op alle vliegvelden vrijwel hetzelfde geregeld. Want alle vliegvelden bieden in principe hetzelfde: autohuur, taxi’s, shuttle’s (privé en gedeeld), limousines en openbaar vervoer. Daarnaast is er ook ruimte voor privé taxi’s zoals Uber en Lyft.


Vervoer van Miami International Airport (MIA)

Taxi’s, shuttles en limousines

De taxi’s, shuttles en limousines zijn aanwezig zodra je bij de bagagebanden naar buiten loopt. Let er bij de taxi’s wel op dat je – net als in Nederland – de officiële aanbieders gebruikt en niet die die zich zelf aanbieden. Gelukkig is er vaak iemand aanwezig die je kan helpen als je dat nodig vindt.

Sommige hotels hebben ook hun eigen hotel shuttles die je veelal kosteloos ophalen van het vliegveld (en weer terugbrengen). Als je een hotel geboekt heb, vraag hen dan of ze dit ook aanbieden.

Ook zijn er gedeelde shuttles. Privé of gedeelde vans en auto’s je net als een taxi voor de deur van je accommodatie afzet. Soms moet je een privé shuttle reserveren. De gedeelde shuttles zijn een stuk goedkoper dan privé shuttles en ook goedkoper dan een taxi.

Huurauto

Voor de huurauto’s  heeft Miami International Airport een speciale locatie waar je met de MIA Mover (Miami International Airport Mover) gratis heengebracht wordt om je auto te huren en/of op te halen. Daar zijn alle grote verhuurmaatschappijen te vinden.

Check ook de tips over het huren van een auto op de Auto-pagina.

Openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld kun je ook per openbaar vervoer naar je eindbestemming. Daarvoor is er een speciale Miami Central Station vanwaar de Metrobus, Metrorail en Tri-Rail vertrekt. Je bent een EASY Card nodig om met het openbaar vervoer te kunnen reizen. Check de website van MIA Public Transportation voor meer informatie.

De Miami Beach Bus brengt je voor nog geen $3 van het vliegveld naar Miami Beach.

Bekijk de website van Miami International Airport  voor meer en bovenal actuele informatie over vervoer vanaf het vliegveld.


Vervoer van Fort Lauderdale-Hollywood International Airport

Voor Fort Lauderdale is het niet veel anders dan voor Miami. Al je vervoersopties staan duidelijk aangegeven op borden. Maar eigenlijk vindt het allemaal buiten (curbside) plaats nadat je koffers hebt opgehaald. Want zodra je je koffer hebt loop je gewoon naar buiten waar de taxi’s en shuttles staan. Maar soms is het – ondanks alle borden – niet helemaal duidelijk waar je moet zijn, zeker na een lange vlucht. Er zijn dan verschillende balies (Transportation Podium) waar je terecht kunt voor hulp en informatie over ground transportation.

Toch naar Miami?

Hoewel het niet geheel logisch klinkt om van Fort Lauderdale te reizen terwijl je ook naar Miami had kunnen vliegen, kunnen sommige vluchten naar Fort Lauderdale aanzienlijk goedkoper zijn dan naar Miami waardoor het de moeite loont om dit wel te doen. Het is dan goed om te weten dat er mogelijkheden worden aangeboden om van Fort Lauderdale naar Miami te gaan.

Bekijk de website van Fort Lauderdale-Hollywood International Airport voor meer en bovenal actuele informatie over vervoer vanaf het vliegveld.


Vervoer van Tampa International Airport

Taxidiensten worden aangeboden als je bij Baggage Claim Level naar buiten loopt, net als in Miami. En als je een auto wilt huren of afhalen is dat ook dicht bij. Aan de overkant, daar zijn alle grote merken vertegenwoordigd. Het vliegveld is kleiner dan Miami waardoor alles wat dichter bij elkaar ligt.

Hoewel je daar aangekomen ook een super shuttle kunt regelen, heeft het vooraf reserveren wel een voordeel. Je weet dat het geregeld is en je weet wanneer de shuttle je ophaalt.

Bekijk ook de website van Tampa International Airport voor meer en bovenal actuele informatie over vervoer vanaf het vliegveld.


Vervoer van Orlando International Airport

Vervoer van Orlando Internation Airport is makkelijk.

Er gaan taxi’s, shuttles en openbaar vervoer naar waar je maar heen wilt. Ook ‘ride sharing’ opties als Uber en Lyft hebben er de ruimte. En uiteraard kun je er auto’s huren .

Amtrak en Greyhound

Ligt je eindbestemming wat verder weg? Dan kan de Amtrak of Greyhound een oplossing zijn. Echter beide stations liggen op een kleine afstand (ongeveer 13 miles) van het vliegveld. Maar waarom zou je verder weg willen? Florida heeft alles!

Disney

Ga je naar Disney en heb je een officieel Disney hotel geboekt? Dan heb je geluk. Want er gaat een Disney shuttle van het vliegveld naar jouw Disney avontuur! Vanaf het moment dat je landt, begint het plezier! Erg relaxed.

Bekijk ook de website van Orlando International Airport voor meer en bovenal actuele informatie over vervoer vanaf het vliegveld.


Vervoersalternatieven

De Uber’s of Lyft’s

Persoonlijke taxiservices zoals Uber en Lyft zijn ontstaan in de V.S. en zijn dus ook een prima oplossing voor je vervoer. In tegenstelling tot de andere vervoersopties zijn het gewone mensen die jou ophalen en naar plek van bestemming brengen. En dat kan leuke ervaringen opleveren vanuit de positie van een gewone burger.

Voor zowel Uber als Lyft gebruik je een app en is er dataverkeer nodig.


Vervoer naar je cruise schip

Miami is de Cruise Capital of the World. Dat betekent dat Florida een belangrijke bestemming voor cruise passagiers is. In totaal kent Florida zelfs vijf havens van waar cruiseschepen vertrekken naar de mooiste bestemmingen.

Veel cruise rederijen bieden je de mogelijkheid voor vervoer van de haven naar het schip en v.v. op de dag van vertrek. Neem daarvoor contact op met je rederij of reisbureau.


Rolstoeltoegankelijk

Vanwege wetgeving is openbaar vervoer bijzonder rolstoelvriendelijk. Vaak is het zo dat eerst de mensen in een rolstoel de bus betreden voordat anderen er in mogen. Ook voor taxi’s zijn er mogelijkheden (vaak moet deze wel worden aangevraagd) zodat je zonder problemen met je rolstoel op plaats van bestemming kunt komen.