!

Cruise

Miami staat bekend als de Cruise Capital of the World. En laat dat nu precies in Florida liggen! Naast Miami vertrekken er ook cruiseschepen uit Fort Lauderdale, Orlando, Tampa en Jacksonville. En cruisen is zeker niet voor ouderen en het hoeft ook niet duur te zijn waardoor het ook een prima verlenging van je vakantie kan zijn.

Rederijen

Er zijn een groot aantal cruiserederijen. Ik zal hier de meest bekende noemen:

  • Carnival Cruise Lines
  • Royal Caribbean International
  • Norwegian Cruise Line
  • Princess Cruises
  • Holland America Line
  • Celebrity Cruises

Welke moet ik kiezen?

Iedere rederij spreekt doorgaans een bepaalde doelgroep aan. Deze segmentatie wordt deels ook bepaald door de prijs die wordt gevraagd voor de reis en ook door de activiteiten en tours die worden aangeboden.

Zo heb je de grote megaliners van bijvoorbeeld Carnival en Royal Caribbean. Deze namen zul je veelvuldig zien, zijn ook heel zichtbaar en hebben veel schepen varen. Maar er zijn ook kleinere schepen van bijvoorbeeld Seaborn.

Prijzen zijn afhankelijk van de maatschappij, de boot en de route die je kiest. Er zijn een aantal standaard routes in het Caribisch gebied die relatief goedkoop worden aangeboden en door een aantal rederijen worden gevaren. Daar gaan dus veel schepen heen en het kan er erg snel massaal worden. Grand Cayman is zo’n plaats waar het snel druk kan voelen.

Zeetours, een aanbieder van cruisevakanties, heeft een Cruise Kieswijzer  online staan om je zo te helpen bij je keuze voor rederij.

Goedkope verlenging van je vakantie

Sommigen gaan juist naar Florida vanwege de cruises. Maar overweeg ook eens je reis te verlengen met een cruise. Dat kunnen kortere routes zijn van 2 of 3 dagen, maar ook langer van 5 of 7 dagen.

Cruisen heeft de naam duur te zijn. Niets is minder waar. Want je kunt voor een aantrekkelijke prijs al een cruise boeken.

Even op een rij wat je krijgt (krijgen doe je niets bij een cruisemaatschappij, uiteindelijk betaal je het allemaal zelf in de cruiseprijs) en waarom een verlenging van je vakantie met een cruise de moeite waard is:

  • Een hotelkamer voor de duur van je reis
  • Zo veel eten dat je nooit honger hoeft te hebben
  • Vervoer naar de verschillende eilanden en havens en dus altijd een nieuwe plaats
TIP
Wil je met Carnival Cruise varen? Regel het dan zelf. Daarvoor moet je wel bellen met Miami, maar daar staat tegenover dat de prijs vaak gunstiger uit pakt. Zeker op het moment dat de dollar minder waard is. Veel andere rederijen laten het niet toe dat je rechtstreeks boekt waardoor je op een reisbureau bent aangewezen wat niet altijd voordelig is voor de prijs. Maar tot dusverre is het ons bij Carnival nog altijd gelukt.

Is het echt zo massaal?

Cruisen is een heerlijke manier om vakantie te vieren. In grote luxe verwen je jezelf en hoef je even nergens over na te denken. Dat dit niet voor iedereen is, is duidelijk. Maar het is erg populair. Er zijn schepen waarop vele duizenden passagiers kunnen en dat geeft de populariteit aan. Dus het kan inderdaad druk zijn op het schip en bij vlagen ook erg massaal zijn.

Zelf sta ik vroeg op en ik heb dan vaak ook het schip bijna letterlijk voor mij alleen. Maar ook als het al wat later is, bieden havendagen (als je aan land ligt) vaak ook extra rust. Veel mensen hebben een tour geboekt of gaan op eigen houtje aan land waardoor het schip leeg loopt. Dus naast de drukte heb je ook zeker momenten dat je heerlijk rustig kunt genieten van de boot.