!

Hotel

Het aanbod van hotelkamers in Florida is groot. Even snel zoeken leert dat Booking.com 19.710 accomodaties in Florida aanbiedt. Trivago vindt er zelfs 26.926! Aanbod genoeg dus. Er is altijd wel iets dat je past.

Kwaliteit van het hotel en de kamer

Met zo’n ruim aanbod is er veel te kiezen. Van geen sterren tot vier sterren. Je kunt derhalve al voor een paar tientjes per nacht een kamer boeken in een goedkoop motel. Wil je wat meer luxe en hotelgevoel? Dan kies je al sneller voor de grotere hotelketens zoals Holiday Inn, Best Western, Hilton en Marriott (om er een paar te noemen). De prijzen daarvoor zijn hoger.

De keuze is aan jou. Een goedkoop motel of een luxe hotel? Schuif de slider naar links of rechts.

Het niveau van de goedkopere hotels is niet wat je hier gewend bent. Het kan voorkomen dat je badkamer nog uit de jaren vijftig stamt en dat alles wat rommeliger aanvoelt dan je gewend bent.

Airco

Zuid-Florida hoort officieel bij het Caribisch gebied en dat betekent dat het daar dus warm is. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom je overweegt daar heen te gaan. In de zomer kan het er echt bloedheet zijn. Maar ook in de winter zijn temperaturen van boven de 25 graden geen zeldzaamheid in Florida en met name Zuid-Florida (Kijk hier voor klimaatinformatie over Florida ).

Dit heeft tot gevolg dat – in principe – alle motels en hotels standaard airconditioners hebben. Soms is zo’n airco wel een ‘sta in de weg’ die een deel van je kamer opslokt. Het oogt dan wat onlogisch in de kamer.

Kamer boeken via reisbureau of toch online boeken?

Het antwoord op de vraag of je het beste kunt boeken via een reisbureau of online is van veel factoren afhankelijk waardoor ik geen advies ga en kan geven. Hotelkamers boek ik zelf altijd online, altijd bij dezelfde aanbieder. Maar of dit nu wel zo wijs is kun je je afvragen, maar ik kies voor het gemak. Maar even rondkijken kan je zeker een goede deal opleveren en raad ik ook aan.

TIP
Doe het beter dan mij! Kijk op verschillende websites naar een goede aanbieding. Vergelijk kamers en kijk ook eens op de website van de aanbieder zelf.

Lokale valuta

In sommige gevallen worden prijzen in de lokale valuta weergegeven als je online boekt. Dat kan gevolgen hebben voor de uiteindelijke rekening in verband met de omrekenkoers. En sommige aanbieders wachten ook een voor hun gunstigste moment af voordat ze het jou in rekening brengen wat voor jou dan soms minder gunstig uitvalt.

Internet op de kamer

Het merendeel van de hotels biedt (vaak) gratis wifi aan. De ervaring leert dat dit prima werkt. In sommige gevallen moet je daarvoor een inlogcode gebruiken die je op de kamer vindt of die je bij het inchecken wordt gegeven. Af en toe is de toegang niet versleuteld en toegankelijk voor iedereen. En heel soms is er geen wifi en moet je het met een netwerkkabel doen en moet je er ook nog eens voor betalen. Let er dus bij het boeken op dat wifi wel aanwezig is, als je dat belangrijk vindt.

TIP
Zorg – voor een veilige internetverbinding – dat je altijd een vpn-verbinding gebruikt als je gaat internetten. Daarvoor zijn apps aanwezig. Vpn voegt als het ware een schil om je dataverkeer heen waardoor het een stuk moeilijker is om bij je dataverkeer te komen. Waardoor jouw persoonlijke gegevens veilig zijn. Vooral handig als je inlogt op je mail of bankzaken doet.

Will je meer weten over van en veiliger internetten op reis? Bekijk dan de pagina over internetten in Florida.  Of bekijk de pagina van de Consumentenbond over vpn .

Schoonmaak van de hotelkamer

Afhankelijk van je gekozen onderkomen, wordt de kamer iedere dag schoongemaakt of slechts een aantal keren per verblijf. Onze ervaring leert dat het bordje ‘do not disturb’ niet altijd gehonoreerd wordt, maar doorgaans wel. In die gevallen hangt er dan een tas aan het handvat met nieuwe handdoeken, shampoo’s en een toiletrol.

TIP
Wil je absoluut niet dat de schoonmaker op je kamer komt vanwege meegebrachte waardevolle spullen? Gebruik dan de kluis bij de balie of je eigen kluis. Let wel: veel standaardkluisjes zijn makkelijker te openen dan je verwacht. Overweeg dan om een extra slot mee te brengen.

Parkeren bij het motel of hotel

Parkeren is niet altijd gratis of mogelijk bij het hotel of motel, is mijn ervaring. Bij de motel-complexen (ook de betere) is parkeren voor de deur mogelijk en gratis. Maar locatie is ook van invloed. Als je in South Beach zit is parkeren niet zo makkelijk. De opties die je hebt lopen van aan de straat, valet parking, in een parkeergarage of op een grotere openbare parkeerplaats. Geen van allen gratis.

TIP
Parkeren bij het hotel of motel is niet altijd mogelijk en ook niet altijd gratis. Check vooraf wat de mogelijkheden zijn zodat je niet tegen verassingen aanloopt na een lange, vermoeiende vlucht.