!

Vlucht

Vliegvelden Florida

Om te kunnen genieten van je vakantie in Florida moet je er eerst wel komen. Vanaf Schiphol vertrekken er vele vluchten per dag die je naar Florida kunnen brengen. Ook vanuit België of Duitsland zijn er vele vluchten. Het loont soms de moeite om over de grens te kijken naar vluchten.

Als je naar Florida vliegt zul je gebruikmaken van slechts een paar vliegvelden. Naar alle waarschijnlijkheid vlieg je naar Fort Lauderdale, Tampa, Orlando of Miami.

Vliegtickets

Als rasechte Nederlander wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk je vliegticket bemachtigen. Daarvoor zijn een aantal opties. Zelf vlieg ik al meer dan 15 jaar naar Amerika en de laatste tijd heeft TUI erg goede vluchtaanbiedingen. Uiteraard wel afhankelijk van de periode dat je vliegt. Maar tickets vanaf €399 is geen uitzondering.

Let wel op! Tegenwoordig werken vliegmaatschappijen met kale tickets. Dat betekent dat je vaak extra moet betalen voor je koffer, eten en als je samen met je partner of gezin wilt zitten. Dus die goedkope prijzen worden in dat geval minder goedkoop.

Papierwinkel

Esta

Als je naar de VS vliegt moet je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) hebben aangevraagd èn hebben verkregen. Het is geen visum, maar een inreisvergunning. Zie hier wat de KLM  en TUI  daar over zegt. Zonder een ESTA mag en kun je simpelweg niet afreizen naar de Verenigde Staten want je wordt niet toegelaten tot het toestel. Zorg dus dat je dit op tijd hebt geregeld.

TIP
Regel de ESTA voordat je je ticket en vakantie boekt!

Als je nog nooit een ESTA hebt aangevraagd kan je reisbureau je tips geven of misschien zelfs samen met jou het proces doorlopen. Of bekijk bijvoorbeeld de eerder genoemde pagina van de KLM . Let wel op. Als je het door een ander laat doen ben je nog steeds zelf verantwoordelijk voor wat wordt ingevuld. Dus let daar wel goed op.

Wil je hem direct aanvragen? Ga dan direct naar de website van ESTA .

Ik krijg wel eens de vraag of de ESTA nu wel of niet uitgeprint meegenomen moet worden. Officieel niet. Maar zelf ben ik daar wel eens tegen aangelopen. Ik print de bevestiging van de aanvraag (niet van de betaling!) gewoon uit en neem hem mee. Wel zo’n rustig gevoel.

Checklist documenten

Documenten die je niet moet vergeten

Vergeet de volgende documenten zeker niet:

Handelswijze op het vliegveld

Als je naar de Verenigde Staten vliegt, vlieg je doorgaans via één van de hubs die zich veelal aan de oostkant van de Verenigde Staten bevindt. Bijvoorbeeld New York, Philadelphia of Atlanta om een paar te noemen, want er zijn meer.

Praktisch all vluchten naar Florida brengen je langs één van deze hubs. Dat betekent concreet dat je daar officieel de VS binnenkomt daar ook de douane passeert. Belangrijk detail is dat je – zodra je door de douane bent – je koffer moet ophalen en weer moet inleveren. Want alle koffers gaan van boord want je vliegt niet door met hetzelfde toestel. En vanwege veiligheidsredenen wil de overheid dat je zelf je koffer ophaalt en inlevert.