Winkelen

Als je winkelen leuk vindt, is Amerika een walhalla. Het aanbod van winkels is er groot. En dat geldt ook voor Florida. Veel van het winkelaanbod zul je vinden in lokalere shopping centers of grote shopping malls waar je uren kunt slenteren, winkelen eten en drinken. 

Shopping malls

Florida heeft een aantal enorme shopping malls waar je terecht kunt voor onder andere kleding, electronica en eten. Er zijn ook kleinere zaakjes die niet direct tot een grote keten horen. En ook zijn er kapperszaken, bon bon winkels en juweliers. En uiteraard zul je er ook een (of meer) Starbucks of lokale koffietent aantreffen. En veel shopping malls hebben speciale food courts waar het vooral rond lunchtijd erg druk kan zijn omdat veel mensen daar lunchen.

Dit zijn een aantal populaire shopping malls in (midden en zuid) Florida:

The Mall at Millenia in Orlando

Bekijk de website van Visit Florida  voor een langere lijst met shopping beters en shopping malls.

Kopen in Amerika

Houd met een aantal zaken rekening als je op je vakantie iets in Florida koopt.

  • De stekker. Koop je electronica zoals een telefoon of laptop? Houd er rekening mee dat de standaard meegeleverde stekker niet in de Nederlandse stopcontacten past. Daarnaast heeft de VS 110 volt, terwijl wij dus 220 volt gebruiken.
  • Invoerrechten. Het is een dooddoener, zeker nadat je leuk gewinkeld hebt. Maar je mag officieel maximaal €430 belastingvrij meenemen uit Amerika. Bekijk ook de pagina over Black Friday.
  • Ruilen wordt moeilijk. Ook als buitenlandse consument heb je gewoon recht op garantie in de VS, maar de afstand bemoeilijkt het wel. Vraag er naar hoe ze dat regelen voor over seas customers.
TIP
Ben je van plan de nieuwste iPhone te kopen, maar wil je deze niet bij de douane aangeven? Uiteraard kun je dat proberen en mogelijk lukt het je zelfs om dit toestel zonder invoerrechten Nederland in te krijgen. Goeie deal dus. Ze controleren immers niet iedereen.

Maar … houd er rekening mee dat als je weer naar Amerika gaat (en je neemt dat mooie toestel mee), dat je bij terugkomst in Nederland voor dezelfde uitdaging staat om hem weer ongezien door de douane te krijgen.

Onder andere aan de serienummer kunnen ze zien of het een legitiem Nederlands toestel is of één uit de VS.